Zanimljiva astrologija !!!


Kakvi su kada je ljubav u pitanju?ljubav

Ovan u vlasti svojih nagona, strasti i osećaja, Strelci su bezbrižni, nesputani i nekonvencionalni

Ovan

Rođeni u znaku Ovna neretko su u vlasti svojih nagona, strasti i osećaja. Kad se zaljube, nemaju mira dok ne ostvare ljubav. Teško skrivaju emocije, odmah žele znati na čemu su, pa spontano prvi prilaze. U početku ljubav dokazuju u postelji, a kasnije će poraditi i na nekim drugim zajedničkim interesima.

Beskrajno su plahi, ljubomorni i posesivni. Nekad je potrebna i samo jedna riječ da posumnjaju u partnera, a osobito su nesigurni kad su tek na početku veze ili u nekom većem društvu.

U seksualnom pogledu dosta obećavaju. Imaju energije i erotskog žara za oboje, no mana im je što redovito više misle na svoj užitak.Nedostaje im nježnosti, povjerenja i sposobnosti da se prepuste partneru.

Kad su prevareni ponašaju se poput ranjene zveri. Ne prežu od javnih obračuna, a najčešće im više pati ego nego srce. Dobra je okolnost što se brzo mogu zainteresirati za nekog novog, zbog čega će i odustati od svih silnih zlih namjera kojima su osvetoljubivo prijetili.

Bik

Simbol je plodnosti, putenosti i svih ovozemaljskih užitaka. Kad bi se njega pitalo, celi bi dan bio u postelji s osobom koju voli, hraneći se usput raznim slasticama i ispijajući najbolje kapljice. No, to je i nadasve racionalan znak, svjestan materijalnih vrijednosti i svega onoga što novac znači. Zbog toga će svoju želju za tjelesnim užicima počesto podrediti trci za novcem i poslovnim uspjehom, a sve u želji da bude što samostalniji.

Dosta konzervativno shvata obitelj i odnos polova, s posebnim naglaskom na vernost i obostrano poštovanje. U pravilu dosta burno reaguje na prevaru, no to ne znači da će odmah pribeći razvodu. Dosta mu znači zajednički život, deca i imovina, pa će zbog toga čak i ostati u vezi koja više ne ispunjava njegova očekivanja. U seksualnom pogledu izuzetno je izdržljiv, pohotan i “tehnički potkovan”, a vrlina mu je što ne misli samo na svoj užitak, već želi ugoditi i partneru.

Blizanci

Neposredni su u kontaktu, nisu agresivni, ne hvale se nego osvajaju rečitošću, duhovitošću i dečačkim šarmom. Vrlo su šarmantni i zabavni, a zbog osobe koju žele osvojiti, zabavljat će celo njeno društvo. Ne krasi ih osobita strastvenost; brzo se zaljube, ali i odljube. Smetaju im partneri koji traže apsolutnu odanost i vjernost,koji ih kontroliraju i neprestano ispituju. Draže su im slobodne veze i tolerantne osobe, a važniji intelektualni nego erotski sklad.

Dobra im je strana što nisu previše zahtevni, posesivni ni ljubomorni, a kad su prevareni, neće nužno tražiti revanš. Analiziraju svaku situaciju i traže razlog kako bi razumeli partnerove postupke, a kad ih sve to počne zamarati, okreću se nekom novom.

U erotskom pogledu vrlo su znatiželjni i maštoviti, no ne i osobito strastveni. U braku bez ustezanja pričaju o svojim bivšim vezama i seksualnim iskustvima. Kad presahne početni zanos, nastojaće s partnerom biti prijatelji. Ako im to ne uspe, dosta će izbivati iz kuće, neprestano izmišljajući nove izgovore.

Rak

Za svakog pravog Raka život bez ljubavi, pa čak i ako je neuzvraćena, je vegetiranje. To je vrlo osetljiv znak, a kad je zaljubljen još i više. Može kontrolisati emocije, no ne dugo. Kad nekog uistinu voli, odmah razmišlja o zasnivanju obitelji. Kad njega pak netko voli, užasno će se osjećati ako ne može uzvratiti ljubav. I kod muških i kod ženskih pripadnika glavni razlog za nevjeru bit će taj što im je bilo teško odbiti nekoga tko ih neprestano salijeće ljubavnim ponudama.

To nije znak koji će prvi prići, a ni koji će prvi prekinuti. Muškarac Rak redovito budi majčinski poriv kod žena, a neretko je glavni kamen smutnje u njegovim ljubavnim vezama upravo njegova majka. I kod žena je slično; i one bude zaštitnički instinkt, čak i onda kad uopće ne izgledaju krhko.

Kao ljubavnici Rakovi mogu mnogo pružiti. Žele znati što više o seksu samo da bi partneru udovoljili, no većina ima i prirodnog talenta za to. Intuitivno osećaju šta partner želi, u stanju su mu se potpuno predati uživajući u svakom trenutku.

Lav

Zavodljiv je i erotičan, a kad mu netko zapadne za oko, neće imati mira dok ga ne osvoji. Ne može biti s nekim koga ne voli, no onaj koji će mu se svideti mora biti nešto posebno. Kad promatra svog partnera,zamišlja kako će ga i drugi gledati – njegovi roditelji, prijatelji,suradnici. Želi nekoga tko će mu povećati ugled i izazvati zavist pa često “pada” na privlačnu fasadu ispod koje nema ništa ili pak ima nešto loše.

Emotivne veze su mu burne, no draže mu je i to nego da mu je svaki dan isti. Budući da ima jak seksualni nagon, seksualna privlačnost često će biti presudna. Osoba koje će mu pružiti iznimne erotske doživljaje moći će ga i kontrolirati. Vrlo je ljubomoran, a na nevjeru prilično dramatično reagira. Nerado se obračunava u javnosti jer ne želi da drugi budu svjedoci njegovog poraza (kako on doživljava prijevaru), a i teško se miri s tim da u životu njegovog partnera postoji još netko. Čak i kad je sam nevjeran, partneru neće tolerirati avanture.

Devica

O ljubavi Device nerado govore. Područje u kojem se odlično snalaze jest intelektualno, racionalno, a dočim su upleteni osjećaji, počinju se gubiti. Snažne ih emocije plaše jer ne vole da im nešto ometa um, pa se i pored osobe koja im se jako sviđa ponašaju čudno.Treba im dosta vremena da pokažu osjećaje, da se opuste i prepuste partneru. I pitanje nevinosti može biti vrlo kompleksno, a redovito prvi seksualni kontakt mijenja brojne postavke u životu pripadnika tog znaka.

Budući da se radi o znaku kojem je intelekt ispred osećaja, za seks im neće biti presudna ljubav. I oni teže savršenom partneru, onome koga će voleti i ko će ih zadovoljavati na više područja i načina. No, kako će ih beskonačne analize i izračuni odvesti daleko od cilja, s vremenom će se promijeniti, smanjujući kriterijume i pristajući na neko “srednje rešenje”. Seks im je vrlo bitan, i zbog toga što su čuli da je dobar za zdravlje, pa će se u tom pogledu prilično izvještiti. Manjak strastvenosti i putenosti nadoknadit će dobro naučenom ljubavnom tehnikom.

Vaga

Znak Vage utemeljen je potrebom za suživotom, partnerstvom i brakom. Neodlučnoj Vagi potreban je neko tko će donositi odluke umesto nje ili joj barem pomoći da ih sama donese. I sam čin venčanja je pod ingerencijom tog znaka, stoga i nije čudo što većina Vaga dugo mašta o tome. Pripadnici Vage su zavodljivi i prema svima ljubazni pa je teško razaznati tko im se najviše sviđa. No, ni oni sami često ne znaju koga vole više. Dugo važu i analiziraju osećaje, a dosta se povode za vanjskim izgledom i materijalnom sigurnošću. Kad se zaljube, odmah planiraju i brak. Partneru će nastojati udovoljiti na sve načine da ne bi slučajno poželio nekog drugog. Više su podatni, mazni i nježni nego što strastveni i erotični. U seksu, kao i svemu drugome, inicijativu radije prepuštaju partneru.N e spadaju u verne znakove, no zbog očuvanja veze ili braka, preći će i preko partnerove nevere. Ako su zanemarene ili na bilo koji drugi način nezadovoljne parterom, Vage će lako pasti u naručje nekome tko će im pružiti više ljubavi i pažnje.

Škorpija

Škorpija je strastven i temperamentan, a kad se zaljubi, nema mira dok ne osvoji voljenu osobu. Veruje da je osoba koju voli nešto posebno, te da je takav i njihov odnos. Spada u red tihih zavodnika, no i vrlo učinkovitih. Seks mu je vrlo bitan, pa će vezu s partnerom koji ga ne tu ne zadovoljava brzo prekinuti. Ima mnogo energije, temperamentan je i erotičan, a najčešće intuitivno predosjeća što partner želi. Izrazito je ljubomoran i posesivan, željan dominacije i kontrole svakog segmenta partnerovog života.

Ono što ne podnosi, a od čega strepi od početka veze, je partnerova nevera. Neki čak i neće pokazati koliko ih je to pogodilo, no takvi znaju biti još opasniji jer sigurno smišljaju najubojitiji način za revanš. U pravilu je taj znak veran i odan, no zbog izražene erotičnosti nekad neće moći odoleti prigodi. Premda će to nastojati zaboraviti, govoreći da je to samo telesna prevara, partnerov “izlet” neće tolerisati.

Strelac

Strelci su bezbrižni, nesputani i nekonvencionalni, ne prave razliku između muškog i ženskog pristupa, niti smatraju da su njihovi osećaji i seksualna želja nešto što treba skrivati ili potiskivati. Mnogi od njih prema seksu odnose se kao prema sportu, a neretko i prijatelje brkaju s ljubavnicima.

U mladosti su skloni nizanju raznih seksualnih iskustava. Posebno ih privlače stranci i intrigantne i tajanstvene osobe. Ne mogu odoleti zovu nepoznatog, divljeg, pustolovnog… Nipošto se ne žele vezati pa panično beže od svega što predstavlja konačnost. Za njih je brak poput zatvora, no ako se kojim slučajem rano nađu u njemu, neće se baš ponašati u skladu s bračnom zakletvom. Što su stariji, ipak su mirniji,no i tada će im smetati sve što ih sputava. Muškarci su poput Odiseja; žele lutati okolo i upoznavati svet, dok ih verna žena željno iščekuje! Ni žene nisu baš vezane uz kuću i teško će odoljeti strasnom ljubavnoj izletu.

Jarac

Pripadnici tog znaka deluju hladno i drže se distancirano, nerado pokazuju emocije, a posebno ne vole da pričaju o svojoj intimi. Njihov hladni šarm mnoge će privući, isto kao i samouverenost i zagonetno ponašanje. Dugo im treba da se opuste, a posebno da se prepuste partneru. Žele da imaju sve pod kontrolom, strahuju od toga kakav će utisak ostaviti, hoće li biti voljeni ili pak prevareni. Preteruju u sumnjama, merama opreza i crnim slutnjama, a kad su jako zaljubljeni, vrlo su posesivni i ljubomorni. Velika zaljubljenost predstavlja im kočnicu u poslu i karijeri, premda je malo onih koji će karijeru podrediti ljubavnom životu.

Skloni su dugim vezama, a brak im počiva više na zajedničkim interesima nego na strasti. Zbog toga i nije čudno što mnogi od njih maštaju o nekoj ludoj avanturi, koju će i ostvariti ako im se za to ukaže dobra prilika. Iako cene vernost i poverenje, skloni su dvostrukom životu, najčešće s osobom koja je takođe vezana poput njih, da im ne bi ugrozila brak.

Vodolija

Ni ženski ni muški predstavnici tog znaka nisu skloni komplikovanju kad je u pitanju ljubav. Kad im se neko sviđa, oni će mu to i pokazati. No, kako je to znak koji je i dosta hirovit, veza s njima nipošto nije jednostavna. Vodoliji nije prirođeno prilagođavanje, niti veza s nekim tko je ljubomoran i posesivan. Teži prijateljstvu i poverenju u vezi i u braku, a nipošto natecanju i prikrivanju emocija. Nekonvencionalan je i nesputan, spreman na eksperimentiranje kad je seks u pitanju. Nije osobito strastven, a i previše je društven i svojeglav da bi bio “uzoran” bračni partner. Uglavnom je vedar, duhovit i tolerantan. Spreman je oprostiti partneru neveru, ali samo ako je posredi nešto prolazno ili “telesno”. Redovito zadnji primieti da je nešto trulo u njegovoj vezi, pa pokušava spasiti odnos onda kad je već kasno. No, nakon prekida nije osvetoljubiv, štaviše, u stanju je biti prijatelj i sa svojim bivšima i s njihovim novim ljubavima. Vodolije se ne preporučuju temperamentnim ljudima koji zahtijevaju potpunu odanost već ponajprije onima koji teže ravnopravnim odnosima u kojima će prijateljski razgovor nadvladati besne postupke.

Ribe

Pripadnici Riba vole nesebično, a mnogi se i žrtvuju zbog ljubavi. U stanju su voleti i onoga tko ih uopšte ne primećuje, ponekad i platonski, želeći mu sve najbolje i u vezi s nekim drugim. Za njih je ljubav više davanje nego primanje, no u životu često nailaze na one kod kojih je to obratno. Zaljubljuju se brzo i lako, a većinom intuitivno. Nije im toliko bitan spoljašnji izgled ni društveni značaj te osobe; oni jednostavno osećaju da je stvorena za njih! Kad se zaljube i ostvare vezu, ne izlaze iz kreveta. Blizina voljene osobe, njeni zagrljaji, milovanja i strast, ono je što im treba više od jela i pića, premda će i koja kap vina dobro doći. Osećaje retko kad kriju, no kad su nevoljeni, venu poput biljke bez vode. Nisu osvetoljubivi prema partneru koji ih je prevario, a nisu ni osobito ljubomorni. Zbog očuvanja braka pristaće na brojne ustupke. Partneru opraštaju u duhu kršćanskog milosrđa, potajno se nadajući da će ih opet voljeti kao prvog dana.

Advertisements