Zanimljiva astrologija !!!


merkurRetrogradni hod Merkura: Blizanci, Device i Škorpije – budite oprezni!

Merkur, simbol mentalnog stanja, komunikacija i biznisa, do 11. juna prelazi retrogradnim hodom preko Blizanaca, što će najviše uticati na predstavnike tog znaka, Device i Škorpije, ali i ostale znake.

Gotovo da nema horoskopa bez jedne retrogradne planete, što znači da “ide unazad” ali kako planete mogu da idu u “rikverc”?

To je, u stvari, privid do koga dolazi zbog različitih brzina kojima se planete okreću oko Sunca, tako da Zemlja povremeno “pretiče” te planete, kao u saobraćaju. Zato u određenim periodima godine, posmatrano sa Zemlje, izgleda kao da neke planete idu unazad preko Zodijaka, mada u stvari nije tako. Međutim, takvo kretanje kvari astrološki uticaj planete.

Merkur, simbol mentalnog stanja, komunikacija i biznisa, do 11. juna prelazi retrogradnim hodom preko Blizanaca, što će najviše uticati na predstavnike tog znaka, Device i Škorpije, ali i ostale znake.

Budite oprezniji ako morate da potpisujete važne ugovore, podižete kredite, menjate posao, kupujete kola, kuću, stan ili poslovni prostor. Međutim, to ne znači da sve poslove i odluke treba da odložite i čekate da Merkur krene direktnim hodom, već samo – tri puta merite, jednom secite!

Trebalo bi takođe imati u vidu da ovakvo kretanje Merkura povećava opasnost od saobraćajnih nezgoda i pojačava strast ka brzoj vožnji i sklonost povredama, posebno ruku, šaka, ključne kosti, ramenog pojasa, uvrnućima zglobova, raspravama i nervnim slomovima. Najviše treba da se čuvaju Blizanci, Device i Škorpije, ali i ostali znacima se preporučuje da budu oprezniji.

OVAN – Merkurov retrogradni hod preko vašeg trećeg polja čini vas razdražljivijim i sklonim raspravama. Budite oprezniji u saobraćaju, kao i prilikom donošenja poslovnih odluka i potpisivanja ugovora.

BIK – Aspekt između retrogradnog Merkura u kući ljubavi i vašeg vladaoca Venere, planete ljubavi, do kraja maja može da vam donese poznanstvo preko interneta ili neke društvene mreže. Izbegavajte rizične finansijske transakcije.

BLIZANCI – Pozicija vašeg vladaoca Merkura u prvoj polovini perioda slabi moć vaše koncentracije, donoseći vam preokrete i iznenađenja i na poslu i u ljubavi. Budite oprezniji u saobraćaju i sa finansijama.

RAK – Retrogradni Merkur u astrološkoj kući prepreka, opominje da otvorite četvoro očiju prilikom potpisivanje ugovora, naročito sa strancima. Izbegavajte rizične finansijske transakcije.

LAV – Aspekt između retrogradnog Merkura i Jupitera u vašem znaku do 4. juna može da vam donese poslovne kontakte sa strancima. Od 5. do 11. juna trebalo bi da budete oprezniji prilikom sklapanja dogovora i potpisivanja ugovora.

DEVICA – Aspekt između vašeg vladaoca Merkura i Marsa u polju karijere upozorava da preispitate svoj odnos sa nadređenima i saradnicima. Na udaru je vaš nervni sistem, budite oprezniji u saobraćaju i sudskim sporovima.

VAGA – Pozicija Merkura i vašeg vladaoca Venere, planete ljubavi i novca donosi vam kontakte sa strancima i šanse za stručno usavršavanja u inostranstvu. Ipak, moraćete da budete strpljivi kako biste sačekali vaših pet minuta.

ŠKORPIJA – Oslabljena pozicija Merkura, vladaoca vaših astroloških polja rizika i novca, u prvoj polovini perioda upozorava da izbegavate nepotrebne troškove. Budite oprezniji u saobraćaju.

STRELAC – Retrogradni Merkur u prvoj polovini perioda može nepovoljno da utiče na vašu komunikaciju sa partnerom ali i nadređenima. Budite oprezniji u saobraćaju ali i ukoliko imate neki sudski spor.

JARAC – Pozicija Merkura u prvoj polovini perioda donosi vam mogućnost saradnje sa strancima i putovanja. Posle 5. juna bićete skloni lošim procenama poslovnih mogućnosti i finansijskih transakcija, što će uticati i na stanje vašeg nervnog sistema.

VODOLIJA – Retrogradni Merkur, planeta biznisa, u prvoj polovini perioda može povoljno da utiče na vaše finansije. Posle 5. juna možete biti pritisnuti rokovim što će naravno uticati i na vašu koncentraciju.

RIBE – U prvoj polovini perioda možete da budete preosetljivi, malodušni i skloni promenama raspoloženja što će uticati na odnos sa članovima porodice. Ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, posle 5. juna vas očekuje bolji period.
DAR ZA KOMUNIKACIJU, SMISAO ZA BIZNIS

Uticaj Merkura naglašen je u Blizancima, Devici i Škorpiji, zbog čega ovi znaci poseduju dar za komunikaciju, jaku logiku, poslovni duh, smisao za matematiku, manuelnu spretnost, talenat za muziku i ples.

Merkur se zadržava oko mesec dana u jednom znaku, mada može i duže. U periodima retrogradnog hoda, uglavnom tri puta godišnje, mnogi su nervozniji, podložniji stresu, rizičnim situacijama u saobraćaju, raspravama, naročito sa komšijama, kolegama i rodbinom.

Advertisements